• +357 22 761 761
  • info@defa.com.cy

3.1 Δημόσια Διαβούλευση Σύμβασης GSA

Δημόσια Διαβούλευση Σύμβασης GSA

Σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΕΦΑ είναι η  προετοιμασία των βασικών νομικών και εμπορικών όρων που θα περιλαμβάνονται στις συμβάσεις τόσο με τους ανάντη προμηθευτές της ΔΕΦΑ (SPA/MSA) όσο και με τους αδειοδοτημένους ηλεκτροπαραγωγούς που αναμένεται να υπογράψουν τόσο τη συμφωνία σύνδεσης όσο και τη πρότυπη σύμβαση GSA.

Βάσει του άρθρου 2.5. των Κανόνων Προμήθειας που εξέδωσε η ΡΑΕΚ, ο προμηθευτής συντάσσει και θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο πρότυπης σύμβασης προμήθειας για κάθε κατηγορία πελατών, τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πριν την εκτιμώμενη έλευση του φυσικού αερίου στη Κυπριακή Δημοκρατία. 

Η πρότυπη σύμβαση προμήθειας (GSA) θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι εναρμονισμένη με τις ανάντη συμβάσεις προμήθειας (SPA/MSA).

Στα πλαίσια της παρούσας Διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης GSA, ο προμηθευτής έχει συντάξει και θέσει σε δημόσια διαβούλευση προσχέδιο πρότυπης σύμβασης προμήθειας (GSA) για την κατηγορία πελατών ηλεκτροπαραγωγής.

Σε συνεννόηση με τη ΡΑΕΚ, θα ακολουθήσουν σύντομα αντίστοιχες δημόσιες διαβουλεύσεις για το προσχέδιο πρότυπης σύμβασης προμήθειας (GSA), που θα υπογραφεί με άλλες κατηγορίες πελατών.